Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Over Ons Service Photo Movie Digital Marklin Contact 

Over Ons

- Het verhaal achter Rensen Modelbaan Wereld -Rensen Modelbaan Wereld; een modelbaan met een historie van al meer dan 50 jaar. In die 50 jaar is RMW enorm gegroeid. Waar alles begon met één analoge startset in het jaar 1963, heeft RMW nu al een indrukwekkende modelbaan met de mogelijkheid om d.m.v. twee Central Stations II (60213 + 60214) zo'n 30 treinen tegelijkertijd te laten rijden. In totaal beschikt RMW over zo'n 70 treinen.MärklinDe hele RMW baan draait tegenwoordig op Märklin Digital. Een innovatief systeem met vele bedieningsmogelijkheden en functies. De gehele baan wordt aangestuurd door twee Central Stations (CS II), waarin zowel alle locomotieven als wisselstraten e.d. zijn opgenomen. Vele nieuwe locomotieven komen er bij en zo nu en dan moeten wij helaas afscheid nemen van enkele oude modellen, omdat de baan simpelweg te vol wordt.De modelbaanDe opbouw van de huidige baan begon in het jaar 2001. Hierbij waren wij gelijk overgegaan op het digitale Märklin systeem: Märklin Digital, wat ondertussen alweer is vervangen door Märklin Systems en Märklin Digital (nieuwe versie). De baan is opgebouwd in 6 lagen, waarvan er op 5 lagen treinen rijden. Grotendeels zijn de sporen weggewerkt onder het landschap en alleen vooraan zie je de treinen ook echt rijden en soms ook stoppen bij een station. Totaal zijn er 5 stations op de baan te vinden, waarvan Mittelstadt en Schwarzburg de belangrijkste zijn. Ieder hoekje van de ruimte wordt zo goed mogelijk benut, wat wel erg goed blijkt uit het plaatsje München Pasing, dat voor een deel zelfs onder een plaat van de laag daarboven geplaatst is. Op de baan zijn totaal 2 grote bergen te vinden, die met elkaar zijn verbonden door een spoorbrug. De hoogste berg heeft op de top 'eeuwige sneeuw'.Op iedere laag rijden diverse treinen, verschillend van 2 tot 8 modellen. Hieruit blijkt dus wel dat er genoeg te zien is op het gebied van treinen. Om te voorkomen dat toeschouwers de enorme hoeveelheid treinen niet aankunnen, kunnen wij met schakelaars over gaan van druk naar rustig treinbedrijf en ook van automaat naar zelfbediening.Nu en in de toekomstOp een andere etage is Rensen Modelbaan Wereld bezig met de ontwikkeling van een kleine modelbaan naar Zuid-Duits voorbeeld. Ook de ontwikkelingen op de grote modelbaan staan uiteraard niet stil. Zo worden ondermeer nog diverse bewegende artikelen toegevoegd uit de Viessmann eMotion-serie en wordt er continu gewerkt aan het perfectioneren van de digitale besturing van de modelbaan.

OVER ONS

FOTO VAN DE MAAND | DOWNLOADS

Baanplattegronden (PDF)>>> Baanplattegrond Totaal>>> Baanplattegrond Laag 1>>> Baanplattegrond Laag 2>>> Baanplattegrond Laag 3>>> Baanplattegrond Laag 4>>> Baanplattegrond Laag 5Prijzen gewonnen door RMWRensen Modelbaan Wereld bestaat al bijna 50 jaar en in die tijd hebben wij ook een prijs gewonnen op fotografiegebied:Nieuwe modeltreinen bij RMWBinnenkort bij RMWMeer over RMWMeer foto's, films en informatie vindt u onder "Photo", "Movie" en "Digital".

WINNAARFotowedstrijd3de kwartaal 20103rail ForumWebsite gestart op: 25 mei 2009. Website wijzigingen op: 25 september 2009 en 29 september 2010.RMW is websitebeheerder voor Harlaar Modeltreinen.© RMW - Het is verboden onderdelen van deze website te kopiëren en/of gebruiken zonder schriftelijke toestemming van RMW.

bezoekers

Sinds 1963

Rensen Modelbaan Wereld